Wedden op Sport

Gratis online wedden om geld

Geld winnen met wedden op sportwedstrijden was nog nooit zo leuk! Wed risicoloos bij deze online bookmakers.

MENU

HOME >>

Hoe werkt wedden >>

Online wedden >>

Gratis wedden >>

Live wedden >>

Mobiel wedden >>

Hoe werkt wedden

Wedden is niet zo moeilijk als dat het eruitziet. Voor mensen die voor het eerst wedden is het misschien lastig om al die getallen te begrijpen, maar wij zullen het hieronder kort en bondig proberen uit te leggen. Na het lezen van deze pagina zal het allemaal een stuk duidelijker zijn. Gegarandeerd!

Quoteringen

Het belangrijkste bij wedden zijn de quoteringen. Of in het Engels wel ‘odds’ genaamd. De quoteringen laten zien hoe groot de bookmakers de kans achten dat een bepaalde uitslag echt gaat plaatsvinden. Zo heb je bijvoorbeeld bij voetbal 3 mogelijke uitkomsten. De thuisploeg wint, de uitploeg wint of het wordt een gelijkspel. Voorbeeld:

 

De quoteringen voor FC Barcelona - Real Madrid

1. (thuisploeg wint) : 2,43

2. (uitploeg wint) : 2,45

3 (gelijkspel): 3,24

Je kunt dus inzetten op 1, 2 of 3. Stel je zet €10 in op Barcelona. Als je wint krijg je €10 x 2,43 = €24,30. Oftewel €14,30 winst. Of stel je zet €10 in op een gelijkspel. Bij een juiste voorspelling krijg je €10 x 3,24 = €32,40. Oftewel €22,40 winst.

De quotering bepaalt dus hoeveel je met je inzet kunt winnen.

Bij voetbalwedstrijden heb je 3 mogelijke uitkomsten. Zoals hierboven duidelijk gemaakt. Je kunt echter ook inzetten op zaken als ‘juiste uitslag’, ‘meer of minder dan 2,5 doelpunten’, ‘aantal gele kaarten’, ‘eerste doelpunt’, etc. En hoe moeilijker de voorspelling, hoe hoger de quotering.

Wedden op andere sporten

Naast voetbal zijn er nog vele tientallen andere sporten waarop je kunt wedden. Vaak werkt dat precies hetzelfde als met voetbal. Bij andere sporten zijn er echter niet altijd 3 verschillende uitkomsten mogelijk. Zo heb je ook veel sporten waarbij je uitsluitend kunt wedden op winst of verlies.

Op welke sport je gaat wedden hangt uiteraard helemaal van jouw voorkeur af. Wij raden altijd aan om uitsluitend te wedden op sporten waar je echt verstand van hebt. Wedden op sport kan namelijk gezien worden als een vaardigheidsspel. Als je echter gaat wedden op iedere sport is het puur gokken.

Combinatie inzetten

Zoals we in dit artikel al aangaven bepalen de quotering en jouw inzet hoeveel je mogelijk kunt winnen. Vaak kun je hiermee geen grote klappers maken. De quoteringen zijn meestal laag (zelden hoger dan 10). Als je echter verschillende weddenschappen gaat combineren dan kun je echt gigantische prijzen winnen met sportwedden. Bij het combineren van weddenschappen gebeurt namelijk het volgende:

Stel je voorspelt 3 voetbalwedstrijden. Je zet in op Ajax (1,75), Barcelona (2,43) en Bayern Munchen (1,89). De quoteringen zijn hierbij dus niet heel hoog en als je afzonderlijk per wedstrijd €10 zou inzetten win je niet zoveel. Plaats je echter een combinatie inzet van €10 dan win je mogelijk: €10 x (1,75 x 2,43 x 1,89) = €80,37. Dat is 8 keer je inzet met redelijk veilige voorspellingen.

Het nadeel van een combinatie inzet is echter wel dat je bij 1 foutje meteen je inzet kwijt bent. Stel dus dat Barcelona gelijk speelt en je de andere 2 wedstrijden wel goed hebt dan win je niets.

Live wedden

Met de komst van online wedden is de mogelijkheid toegenomen om tijdens wedstrijden inzetten te plaatsen. Dit wordt wel live wedden genoemd en is ontzettend populair. Veel online bookmakers geven spelers de mogelijkheid om allerlei sportwedstrijden live te bekijken via hun site en zo direct live te wedden. Het is een ideale mogelijkheid voor mensen die echt verstand hebben van een sport om veel geld te winnen. Je kunt namelijk eerst kijken hoe de vorm van de dag is van bepaalde spelers (of ploeg) alvorens je een weddenschap plaatst. Bij al de online bookmakers op onze homepage kan live gewed worden. Absoluut een aanrader.